HomeCategory

What To Eat In Izmir

zeti
zetiii
zeyt
zeytiyağlı
zeytt

Izmir, Türkiye’nin batı sahilinde yer alan bir şehir olup, zeytinyağlı yeme alışkanlığı da yaygındır. İzmir, zeytinyağı üretimi açısından önemli bir bölgedir ve zeytinyağlı yemekler çeşitlilik göstermektedir. İzmir’de en popüler zeytinyağlı yemeklerden bazıları şunlardır:

  • Dolma: İzmir’de ünlü olan zeytinyağlı yemekler arasında dolma yer alır. Dolma, yaprak sarma tekniği ile yapılan yemeğin adıdır. İzmir’de yapılan dolmalar arasında en ünlülerinden biri „İzmir dolması“dır. İzmir dolması, patlıcan, biber, soğan, domates, pirinç gibi malzemelerle hazırlanır ve sos olarak zeytinyağı kullanılır.
  • Imam Bayıldı: İzmir’de ünlü olan zeytinyağlı yemekler arasında imam bayıldı yer alır. İmam bayıldı, patlıcan ve soğan gibi malzemelerle hazırlanır ve sos olarak zeytinyağı kullanılır.
  • Zeytinyağlı Enginar: İzmir’de ünlü olan zeytinyağlı yemekler arasında enginar yer alır. Zeytinyağlı enginar, enginar, domates, soğan, kırmızı biber gibi malzemelerle hazırlanır ve sos olarak zeytinyağı kullanılır.
  • Zeytinyağlı Bamya: İzmir’de ünlü olan zeytinyağlı yemekler arasında bamya yer alır. Zeytinyağlı bamya, bamya, domates, soğan, kırmızı biber gibi malzemelerle hazırlanır ve sos olarak zeytinyağı kullanılır.
izmir-kofte-fb

Izmir, Türkiye’nin batı sahilinde yer alan bir şehir olup, et yeme alışkanlığı da yaygındır. İzmir’de et yeme alışkanlığı, şehir tarihi ve kültürel zenginliği nedeniyle çeşitlilik göstermektedir. İzmir’de en popüler et türlerinden bazıları ise, kuzu eti, sığır eti ve tavuk etidir.

Kuzu eti, İzmir’de en yaygın olarak kullanılan et türlerinden biridir. Kuzu eti, özellikle İzmir’de ünlü „İzmir köfte“ yemeği olarak bilinir. Bu yemeğin yapımı için kuzu eti, tuz, karabiber, soğan, maydanoz ve kırmızı biber gibi malzemelerle yoğrulur ve sonrasında fırında pişirilir.

Sığır eti, İzmir’de de yaygın olarak kullanılır. Sığır eti, İzmir’de özellikle „İzmir kebabı“ yemeği olarak bilinir. Bu yemeğin yapımı için sığır eti, tuz, karabiber, soğan, maydanoz ve kırmızı biber gibi malzemelerle marine edilir ve sonrasında soslu olarak servis edilir.

Tavuk eti, İzmir’de de yaygın olarak kullanılır. Tavuk eti, özellikle İzmir’de ünlü „tavuk şiş“ yemeği olarak bilinir. Bu yemeğin yapımı için tavuk eti, tuz, karabiber, soğan, maydanoz ve kırmızı biber gibi malzemelerle marine edilir ve sonrasında şiş olarak servis edilir.

kumru

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: İzmir Kumrusu, İzmir Kumru Ekmeğinin içerisine İzmir Tulum Peyniri, domates, biber konulması suretiyle hazırlanarak soğuk servis edilen veya kömürde pişirilmiş sucuk, salam ve kaşar peyniri ile domatesin konulması suretiyle sıcak servis edilen üründür. İzmir Kumru Ekmeği nohut mayası kullanılarak veya kullanılmadan yapılabilir. Orta kısmı daha geniş ve uç kısımlarına doğru incelen yapısıyla şekil olarak kuşun gövdesine benzediği için kumru ekmeği tabir edilen sandviç ekmeği, İzmir Kumrusuna en önemli özelliğini veren unsurdur.

Yaklaşık 150 yıldır İzmir’de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün tüketilen kumru önceleri soğuk olarak tüketilirken, 1940’lardan sonra sandviç gibi arasına sucuk, salam ve peynir konularak sıcak olarak da tüketilmeye başlanmıştır. İzmir ilinde “gevrek” olarak bilinen simit ile peynirin uyumundan yola çıkan fırıncı esnafının yeni bir ürün olarak oluşturduğu tamamen İzmir’e özgü bir tat olan İzmir Kumrusunun simidinin şekli alışılagelen yuvarlak ve ortası delik simit şeklinden farklı ve kumru görünümündedir. Yapıldığı ilk dönemlerde kumru ekmeğinin içerisine sadece peynir, domates ve yeşilbiberin sıkıştırıldığı, ancak günümüzde “Çeşme Kumrusu” olarak da bilinen ve farklılaşan sucuk, salam ve eritilmiş peynir ilavesiyle ve tost makinesinde ısıtılmasıyla malzemesi daha bol ve doyurucu çeşitleri de mevcuttur. İzmir Kumrusu günümüzde daha çok öğleden sonra, öğle yemeğine yetişemeyenlerin yediği ya da akşamüstü çaylarının atıştırmalığı, içinde görünen tulum peyniri, domatesi ve yeşilbiberi ile iştah açıcı bir lezzettir.

İzmir Kumrusunun ayırt edici özelliği, yapımında kullanılan İzmir Kumru Ekmeğinin İzmirli fırıncı ustaları tarafından uzun yıllardır süregelen yöntemlerle pek çok aşama içeren imal usulü kullanılarak üretilmesinden ve ürünün geçmişten gelen ünü ve bilinirliği ile İzmir ili ile özdeşleşmiş olmasından kaynaklanmaktadır.

boyoz

Ürünün Tarihçesi, Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: İzmir Boyozu, tarih boyunca çeşitli kültürlerin etkileşim halinde olduğu İzmir ilinde Osmanlı döneminden beri üretilen ve günümüze ulaşan bir hamur işi türüdür. Evlerde yapılan İzmir Boyozu’nun 500 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. Ticarete konu olması ise yakın zamanda gerçekleşmiştir.

İzmir Boyozu, buğday unu, su ve tuz ile hazırlanan hamura yuvarlak göbekli şekli verildikten sonra pişirilmesi ile elde edilmektedir. Ürün, pişmemiş veya yanık görünümünde olmayan hafif karamelize renktedir. Ürünün yapısında dağılma, kırılma gibi kusurlar meydana gelmemektedir. Şekli yuvarlaktır ve her ürün benzer ebatlarda üretilmektedir. Çapı 7-9 cm, kalınlığı ise 2,5-3,5 cm aralığındadır. Yanık, yabancı tat veya koku bulunmamaktadır. Ağızda kolay dağılır, ne çok sert ne de çok yumuşak bir yapıdadır.

https://de.vatandentalcenter.com.tr/wp-content/uploads/2023/01/vatan_logo.png

Wir sind ein freundliches Team von Zahnärzten, die zusammenarbeiten, um sicherzustellen, dass Sie die beste Behandlung erhalten, die Sie benötigen.

Über Vatan Dental Center
Unsere Zertifikate
https://de.vatandentalcenter.com.tr/wp-content/uploads/2023/01/footer-awards.png
Soziale Netzwerke

Besuchen Sie das Vatan Dental Center über diese sozialen Links.

Copyright 2023 @redfigurecreative. Alle Rechte vorbehalten.

Copyright 2022 Vatan Dental Center. Tüm Haklarını Saklı Tutar.